Hej hej.

Då var man på väg mot nästa äventyr igen. Fått galen rutin på att packa en resväska.

Natten har varit sådär. Min lilla M vaknade vid kl.05. Ville gosa och prata eftersom jag ska iväg på jobb och vara borta några dagar.  Självklart hjärtat, några djupa tankar och en massa kramar mitt i natten.

Det är så svårt, det där med balansen.

Jag var hemma väldigt mycket med barnen när de var små. Hängde på lekplatser, åkte buss i oändlighet, mutade grävmaskinister med bullar o kaffe för att M skulle få sitta i “boppan”, drog dubbelvagnen backe upp och backe ner med en kaffe i handen.

När jag tänker tillbaka på den tiden så är det med så mycket värme. Men också en viss sorg. För när jag tänker tillbaka så stod jag inte alls upp för mig själv. Jag gick helt in i rollen som den ultimata mamma. Eller vad jag trodde var den ultimata mamman. Mamman som bar tunikor och praktiska skor. Mamman som vårdade bärbuskarna i trädgården så att den hemkokade sylten skulle bli så bra som möjligt.

Jag gled runt i mitt renoveringprojekt och levde det jag trodde var den perfekta “hemmammadrömmen”.   Trots detta blev tomheten inom mig större och större. Kom längre och längre ifrån mig själv och närmare det jag trodde “man skulle vara”. Jag började bli bitter.

-Jag känner inte igen dig längre, sa han en dag. Vet inte vem du är.

Det gjorde så ont men plötsligt insåg jag att det enda som stod i vägen för mig är jag själv. Det är inget annat än mina rädslor som gör mig bitter. Besvikelsen på mig själv.

Idag värker mammahjärtat när liten inte vill att jag ska åka. Varma kramar och oändligt med kärlek räcker en bit. Men min största önskan är att han får med sig modet att stå upp för sig själv. För du kan aldrig bli hundra procent lycklig om du inte är sann mot dig själv. Och det jag önskar mina barn mer än något annat i världen är att de är lyckliga oavsett vad de tar sig för.

Och en klok vän sa en gång till mig “barn gör inte det du säger utan barn gör det du gör”.

P&K

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>